ONZE DIENSTEN

Accountancy werkzaamheden

Als accountants hebben wij natuurlijk oog voor uw cijfers. Uw verhaal daarachter vinden wij nog veel belangrijker.
Aan de hand hiervan krijgt u een passend advies voor uw bedrijfsvoering.

Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld: ‘Wat is het juiste moment voor een investering?’ en ‘Welke aspecten in uw organisatie kunnen structureel worden verbeterd?’ Afgelopen tientallen jaren hebben wij als MKB-accountant uiteenlopende bedrijven voorzien van een passend advies en een uitgebreide expertise in diverse branches opgebouwd. Doe er uw voordeel mee. Wij kunnen u van dienst zijn bij:

 • het samenstellen van uw jaarrekening
 • doorlopende informatie over uw financiële prestaties
 • het opstellen van kosten-, opbrengsten- en liquiditeitsbegrotingen
 • het opzetten van uw administratieve organisatie en interne beheer
 • de analyse van uw bedrijfsresultaten en vermogensontwikkeling
 • financieringsadviezen

U bent een startende ondernemer? Ook dan kunnen wij u prima van dienst zijn. U kunt ons onder meer inschakelen voor een positief-kritische begeleiding bij de start van uw bedrijf, voor het opstellen van uw ondernemingsplan en voor begeleiding bij het opzetten van uw administratie.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Financiële administratie

U weet ongetwijfeld hoe belangrijk een financiële administratie voor uw organisatie is? Maar u weet niet waar te beginnen? Wij helpen u bij het opzetten en het verwerken van een financiële administratie die u essentiële ondernemersinformatie biedt en voldoet aan de fiscale wet- en regelgeving. Uiteraard kunnen wij u eveneens van dienst zijn als u al een financiële administratie heeft opgezet of heeft laten opzetten.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Financiële planning

Heeft u uw financiële toekomst goed in kaart? Een financiële planning is onmisbaar om de juiste beslissingen te nemen, zowel voor u persoonlijk als voor uw bedrijf. Een dergelijke planning is niet statisch. Bij verandering van persoonlijke situatie of uw zakelijke situatie denken wij met u mee. Met onze dynamische financiële planning ondersteunen wij u bij vragen over onder andere fiscale aspecten, sociale zekerheid en pensioen, uw vermogen, uw eigen huis, een fusie, een overname en eventueel de verkoop van uw bedrijf.

Afhankelijk van onder meer de fase van uw leven en uw onderneming stemmen we onder andere uw pensioen, de overdracht van vermogen aan de volgende generatie maar ook een mogelijke arbeidsongeschiktheid, scheiding en overlijden op elkaar af.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Fiscaal advies

Dankzij onze uitgebreide kennis van de alsmaar wijzigende fiscale wet- en regelgeving bent u ervan verzekerd dat u optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden. U kunt gebruikmaken van onze deskundigheid bij onder meer:

 • het verzorgen van de aangiften van uw inkomsten- , vennootschaps- en omzetbelasting
 • advies om uw belastingdruk te verlagen
 • contact met de Belastingdienst
 • het kiezen van de optimale ondernemingsvorm
 • bedrijfsverkoop en bedrijfsbeëindiging

Bij onze fiscale advisering richten wij ons op de ondernemer en de onderneming en brengen we de totale belastingpositie in kaart. Vervolgens beoordelen we of de vermogenscomponenten, uw bezittingen en schulden,
op de voordeligste wijze over de onderneming en de privésituatie zijn verdeeld.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Salarisadministratie

Als u medewerkers heeft wilt u ervan verzekerd zijn dat ze het juiste salaris ontvangen. En dat alle tijdrovende werkzaamheden op personeels- en salarisgebied u uit handen worden genomen. U wilt geen zorgen op dit gebied en op de hoogte zijn van de risico’s die met personeel samenhangen en hoe u die zo goed mogelijk kunt verminderen en beheersen. Wij regelen dat voor u en ontzorgen u volledig.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Organisatieadvies

Heeft uw organisatie een organisatiestructuur die optimaal aansluit bij u als ondernemer en uw activiteiten? Of is er verbetering mogelijk? Wij kunnen u helpen bij het implementeren van verbeteringstrajecten in uw bedrijfsvoering. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de administratieve procedures hier naadloos op aansluiten. Zo u wilt kunnen wij u van dienst zijn bij het maken van kostprijsanalyses.

Bent u een startende ondernemer? Maak gebruik van onze expertise om een solide organisatiestructuur op te zetten die aansluit bij uw wensen en voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dienstverlening bewindvoerders

Bewindvoerders zijn steeds vaker nodig omdat de armoede in Nederland toeneemt, denk daarbij ook aan het toeslagenschandaal. Voor kwetsbare mensen zijn zij een belangrijk houvast en fungeren ze als vertrouwenspersoon.
De wetgever stelt daarom strenge kwaliteitseisen aan genoemde specialisten. Wij voeren de verplichte toets of zij zich houden aan de wettelijke eisen uit, hanteren daarbij een passend tarief en verzorgen desgewenst de samenstellingsverklaring bij de jaarrekening.

Meer weten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

WAAROM KIEZEN VOOR EEN MKB ACCOUNTANT?

Antwoord: omdat er enorm veel op u als MKB-ondernemer afkomt!
Zoals: het opstellen van een ondernemersplan, het opbouwen, uitbouwen en onderhouden van een klantenkring,
administratie, financiële planning, periodieke rapportages, belastingaangiften, de jaarrekening, personeel & organisatie, salarisverwerking, pensioenregelingen, juridische kwesties, subsidieaanvragen, automatisering, een fusie, overname of bedrijfsopvolging.

Als MKB-ondernemer heeft u veel op uw bordje. En weet u dat het niet altijd even makkelijk is om de juiste prioriteiten te stellen. Alles op financieel en administratief gebied goed op een rijtje zetten en houden vraagt tijd en deskundigheid. Ringer Accountants heeft als mede MKB-ondernemer die expertise en ervaring in huis.

U heeft interesse in één of meerdere van onze diensten?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek